MARDİN TSO’DA DIŞ TİCARET SEMİNERİ

17.07.2017 tarihinde Mardin Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO)’nda “Dış Ticaret mineri” düzenlendi.

“İhracat Nasıl Yapılır, Pazar Araştırmaları Nasıl Gerçekleştirilir, Ne Tür Dış Ticaret Destekleri Sağlanmaktadır?” alt başlıklı seminer programı, TOBB/TEPAV, Mardin İli ve İlçeleri Oda/Borsa Akademik Danışmanı ve Mardin Artuklu Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Behzat Ekinci tarafından icra edildi.

Sağlık, İnşaat ve Tekstil sektörlerinden sanayicilerin/iş adamlarının ve ilgili personelin katıldığı seminerde; Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri vb. kaynaklardan faydalanılarak şu konularda bilgiler aktarıldı:

1) İhracat İşlemleri

2) Ticarî Bilgilere Erişim

3) Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği

4) Yurtdışı Fuar Destekleri

5) E-ticaret Siteleri

6) Örnek Ülke Pazar Bilgileri

Program, katılımcıların sorularına verilen cevaplarla ve genel nitelikli değerlendirmelerle sonlandırıldı.